Pályázatok

A SZER-ALK Kft. ügyviteli folyamatainak fejlesztése a hatékony munkavégzés érdekében vállalatirányítási rendszer bevezetése révén

Projekt címe: A SZER-ALK Kft. ügyviteli folyamatainak fejlesztése a hatékony munkavégzés érdekében vállalatirányítási rendszer bevezetése révén

Projekt leírása: A Széchenyi 2020 „Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása” című pályázati kiíráson elnyert 5 millió forint vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően bevezetett modulok segítségével átfogóan kezelhető minden fontos gazdasági esemény a társaságnál, valamint a beszerzésre kerülő hardver eszközök és egyéb szoftverek is a jövőbeni hatékony munkavégzést szolgálják. Az eCOM BiS bevezetését követően társaságunk ügyviteli folyamatai átláthatóbbá válnak. Ezzel közvetlenül vállalatunk hatékonyabb működését, közvetve pedig versenyképességünk növekedését segítik elő, ami hosszú távú fenntarthatóságunkhoz járul hozzá. Az internet szerepének és az on-line vásárlások népszerűségének növekedése várhatóan a webáruház hosszú távú működtethetőségét és fenntarthatóságát eredményezi. Az e-kereskedelemből származó bevételek pedig nagymértékben hozzájárulnak cégünk árbevételének illetve üzleti eredményének növekedéséhez.

Kedvezményezett neve: SZER-ALK Szerszám- és Alkatrészgyártó Kft.

Megvalósulás helyszíne: 6000 Kecskemét, Külső-szegedi út 136.

Támogatási összeg: 5 061 632 Ft

Támogatás intenzitás: 40%

Kedvezményezett elérhetősége:
Székhely: 6000 Kecskemét, Segesvári u. 23.
Tel.: +36-76/415-361
Email: info@szer-alkkft.hu
Web: www.szer-alkkft.hu

Projekt azonosító: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2017-00378

Kivitelezés ideje: 2018.02.01. – 2019.06.26.


A Szer-Alk Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Kedvezményezett neve: SZER-ALK Szerszám- és Alkatrészgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: „A Szer-Alk Kft. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén

Szerződött támogatási összeg: 18.113.840,- Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt bemutatása: A megvalósított tevékenység 3 célterülethez is kapcsolódik. Egyrészről a korábbi tevékenységhez kapcsolódó új- másrészt lényegesen módosított vagy jobb minőségű termék, szolgáltatás jött létre, harmadrészt pedig korábbi tevékenységünkhöz kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés valósult meg, illetve új vagy jelentős mértékben javított, termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jött létre.

Cégünk fémipari termékek gyártásával foglalkozik. Hagyományos eszterga és marógépek segítségével elégítettük ki a vevőink igényeit. Az NC gépünk folyamatosan le volt terhelve, amelyre már több munkát nem tudtunk vállalni, így lassabban, de a hagyományos gépeken is folyamatos munkálatok folytak. Ez az eljárás nagyon időigényes.

Az új gép beszerzésével jelentős mértékben gyorsult a termelés, sok időt tudunk ezzel megspórolni, hiszen a korábbi gépparkunk nem tudott ilyen minőségű termékeket, ilyen rövid idő alatt előállítani. Az új technológiának köszönhetően a felület is szebb lett, nem beszélve az eddigi tizedes helyetti százados, ezredes tűrések elérhetőségéről. A gép beszerzését követően jelentősen megnőtt a piaci előnyünk, ezzel új partnerekkel tudunk együttdolgozni. Fejlesztésünknek köszönhetően képesek lettünk többféle termék és szolgáltatás előállítására is. A gép megvásárlásával egy új, precízebb munkákra alapozó szegmenes nyílt ki számunkra, a kisebb, pontosabb termékek előállítása piacán. Olyan új partnerekkel kerülhettünk kapcsolatba, mint a Thomas & Betts vagy a Knorr Bremse.

A megmunkáló központok többféle forgácsolási móddal egy felfogásban munkálják meg a darabot. Az egy felfogásban való megmunkálás növeli a pontosságot és csökkenti a mellékidőket. Ezért is jelentős, rendkívül innovatív lépést tett vállalkozásunk a projekt tárgyát képező First CNC megmunkáló központ beszerzésével. A piac ugyanis egyre inkább abba az irányba tolódik, hogy egy fejlesztést követően a lehető legrövidebb idő alatt kívánják legyártatni a piaci szereplőkkel a termékeket. Az új megmunkáló központ a legmodernebb vezérléssel van ellátva, így mind a gyorsasága, mind a pontossága is lehetővé teszi versenyképességünket növelve konkurenseink elé tudjuk verekedni magunkat. A mostani fejlesztésünk ennek a kiszolgálásnak a komplexebb, bonyolultabb és magasabb hozzáadott értékűvé emelését hivatott segíteni. De legalább ennyire fontos, ha nem fontosabb Felhíváshoz kapcsolódó cél, hogy a korábbi tevékenységünkhöz kapcsolódóan hatékonyabb munkavégzés valósult meg, illetve új vagy jelentős mértékben javított termelési vagy szolgáltatási módszer alkalmazása jött létre.

Az innovatív technológia implementálása révén minimum 20 % eredmény-, és hatékonyság növelés valósult meg a szállítási idő és a költségek csökkentésén keresztül. Korábban ezeket a technológiai sorban elengedhetetlen munkákat bérmunkában voltunk kénytelenek igénybe venni. Ez hatalmas kiszolgáltatottságot jelentett, ugyanis nincs elegendő ilyen eszköz a környezetünkben, illetve ami van, az rendkívül túlterhelt, hosszú vállalási idővel dolgoznak. Amire korábban 1-2 hetet kell várnunk, azt magunk ezentúl pár napon belül legyárthatjuk. Nem elhanyagolható a bérmunka anyagi vonzata sem, hiszen évente jelentős összeget fordítottunk erre a célra. A megvalósult beruházással nem kell a termékeket más cégekkel bérmunkában megcsináltatnunk, hanem a telephelyen belül megvalósul a termelés, amivel 20 %-kal csökkenhetnének költségeink. A beszerzett eszközzel a termelékenység jelentősen megnő.

Fontos szerepe van a projekt megvalósításában a jelenlegi munkaerőpiachoz való alkalmazkodásnak. A munkaerőhiány miatt nem mindegy milyen hatékonysággal dolgozunk. Sajnos létszámproblémák miatt nem tudunk 3. műszakot indítani, és a 2. műszak is főként csak drága túlórák igénybevételével valósulhat meg. Ez a gép képes arra, hogy automata szerszámcserék alkalmazásával műszakokon keresztül önállóan, emberi felügyelet nélkül is dolgozzon műszakokon keresztül. Előnye a gépnek a fejlett elektronikus rendszere és az energiatakarékossága.

A vállalkozásunk stabilan működik és folyamatosan fejlődik. Elértük azt, hogy munkatársaink részére kiszámítható jövőt és folyamatosan javuló munka- és életkörülményeket biztosítsunk. A vállalkozásunk a gép beszerzésével jelentős piaci előnyre tett szert. A környéken nem sok cégnek van ilyen gépe, melyre nagyon sok munkát tudunk kapni. A környező cégeknél is nagy igény van ilyen gépre, így most már azok a cégek is hozzánk hozzák az ilyen jellegű munkákat, nem viszik el távolabbi cégekhez. A géppel jelentős minőségi előnyre is szert tudunk tenni, amellyel szintén alá tudja támasztani az ISO minősítésünket, illetve megnyílhat az út az IATF tanúsítvány irányába.

Projekt azonosítási száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02214

Projekt befejezési dátuma: 2019.07.12.


Kapacitásbővítő, komplex gyártási folyamatot segítő technológiai fejlesztés a Szer-Alk Kft.-nél, versenyképességének növelése érdekében

Kedvezményezett neve: Szer-Alk Kft

Projekt címe: „Kapacitásbővítő, komplex gyártási folyamatot segítő technológiai fejlesztés a Szer-Alk Kft.-nél, versenyképességének növelése érdekében.”

Szerződött támogatási összeg: 16.052.831,- Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt bemutatása: A projekt során 4 db gép/eszköz került beszerzésre, amelyek a vállalkozás termelési kapacitás növekedéséhez járulnak hozzá. Első ütemben 2 db gép került beszerzésre: 1 db Pilous szalagfűrészgép, illetve 1 db Bomar fűrészgép. E két gép egy időközi elszámolás során lejelentésére és elszámolásra került. A 2. ütemben további két gép került beszerzésre:1 db Pioneer 08.12.06. CNC koordináta mérőgép, illetve 1 db Eisele PSU 450 GS tárcsás fűrészgép.

Projekt azonosító: GINOP-1.2.2-15-2015-01413

Projekt befejezési dátuma: 2017.07.10.

Partnerereink